Bumpers juicht, Kimbria vol fouten

Bumpers toonde in eigen huis tegen Pendragon karakter en werd daarvoor beloond met de eerste seizoenszege. In de spannende slotfase bleef de hekkensluiter overeind: 50-44.

Van pittige kleedkamergesprekken ga je normaliter niet beter basketballen, maar ze kunnen wel zorgen voor een hogere werkethiek. De gesprekken na afloop van de kansloos verloren derby, vorige week tegen Kimbria, zorgden dan ook voor voldoende verse brandstof voor de zwalkende equipe van coach Cleo Wright. Bumpers toonde nu onverzettelijkheid en compenseerde daar grotendeels het gemis van drie basisspeelsters mee. Vlak voor rust werd het harde werken al beloond (27-13) maar sloten de boeken toch bij 27-21. Na de pauze gierden de zenuwen door de hal en verkrampte Bumpers toen Pendragon het gat leek te dichten. Met Megan Jansen als scherpschutter op de vrijeworplijn haalde Bumpers voor de poorten van de hel de eerste punten binnen.

Kimbria verviel in de thuiswedstrijd tegen Waldric weer in klassieke fouten en verspeelde in het vierde kwart de zege. Bij de start van het slotkwart was er nog een voordelige marge (41-37). „Als je dan maar een punt in zeven minuten scoort, slecht verdedigt en veel balverlies lijdt, heb je geen recht van spreken”, spoelde Almir Klacar de kater van de 48-56 nederlaag weg.

Bron: Dagblad de Limburger 21 november 2016