Kimbria verliest ‘knoeipot’

Kimbria heeft nipt verloren van Barons. De vrouwen hadden de tegenstander in de houdgreep, maar moesten in het zinderende slot ­inclusief verlenging ­toch buigen: 75-­79.

Drie kwarten lang was het een lelijke en langdradige wedstrijd in de Geusselt. De keiharde confrontatie tussen Kimbria en Barons, de nummer twee van de ranglijst, ontspoorde weliswaar nooit in onsportief gedrag, maar de scheidsrechters kwamen ogen en oren te kort om het duel – dat uiteindelijk ruim twee- ëneenhalf uur duurde – in goede banen te leiden.

Zelfs de onpartijdigen aan de jurytafel moesten regelmatig worden gecorrigeerd, wat na één kwart leidde tot het compleet herschrijven van het scoreformulier. Het geknoei van de jury hield gelijke tred met het soms onthutsend zwakke spel van beide ploegen, die hopeloos zochten naar het juiste strijdplan in het foutenfestival. Na de rust (35-37) ging het langzaam crescendo met het spel en werd er bij vlagen uitstekend gespeeld. In het vierde en veruit beste kwart balanceerden beide ploegen op het randje en werd er geknokt voor elke bal, elke meter en elke score. Bij 69-69 had Kimbria de kans de wedstrijd in de slotseconden te beslissen, maar het laatste balbezit werd niet verzilverd. In de vijf minuten extra tijd was het wederom trading baskets en leek Kimbria in de slotminuut bij 75-74 de winst te pakken. Barons antwoordde sterk met een driepunter en toen de gelijkmakende bal van Kimbria van de ring afrolde, knapte de moraal. Bumpers heeft door de prima winst in Oss Maastricht weer in beeld en is genaderd tot op vier punten. De hekkensluiter startte voortvarend tegen OBC, hield de opgebouwde marge vast tot in het laatste kwart en won verdiend met 41-47.

Bron: Dagblad de Limburger 13 februari 2017