Venijnig slot wordt Kimbria fataal

Na twee overwinningen op rij stopte Black Eagles 2 de zegereeks van Kimbria. Het verlies in eigen huis (58-60) in een harde wedstrijd was onverwacht en vooral pijnlijk. Het scheelde coach Jos Wolfs een smak geld, want bij drie op een rij zou hij zijn team trakteren op een etentje. „Ik had ze graag vanavond meegenomen naar de stad”, baalde hij van de nederlaag. Tegen de Eagles kon zijn ploeg niet dezelfde energie op de mat leggen als vorige week in de gewonnen stadsderby tegen de Knights. „Veel jongens hadden last van het fysieke spel en in de spannende slotfase was voor sommigen de druk te groot”, analyseerde hij het desastreuze slotakkoord. De Kimbrianen waren voortvarend gestart, namen in het eerste kwart 13 punten voorsprong, maar moesten de gasten uit Rosmalen snel weer naast zich dulden. In de tweede helft evolueerde het duel naar een amusant spektakel met veel fouten, harde duels en een spannend scoreverloop. De gasten uit Rosmalen haalden alles uit de kast om het de thuisploeg lastig te maken. Bij 58-54 leek alsnog de buit binnen maar de Kimbriaspelers faalden bij het zicht op de zege. Bij 58-58 werden twee cruciale vrije worpen gemist en gingen de Eagles in hun laatste aanval voor de winst. En waar de Kimbrianen faalden, schoten de Brabanders 2 seconden voor tijd wel raak.

Bron: Dagblad de Limburger 06 november 2017