Kimbria deelt een klap uit

De ongeslagen status van de vrouwen van Bumpers ligt aan diggelen. Streekgenoot Kimbria deelde een gevoelige klap uit in de Stadssporthal en won zeer verdiend met 53-58. 

Het was de tweede streekderby in ruim een maand tijd en ook het duel van zaterdag stond weer bol van de spanning. Zonder goed basketbal, maar wel met strijd. Door de vreemde competitieopzet (zeven ploegen met achttien duels in een anderhalve competitie) lag de ploeg van Ivin Adriaansen drie weken stil. 

Kimbria, dat vorige week de eerste zege mocht bijschrijven, profiteerde slim van het roestige Bumpersspel en overdonderde de thuisploeg met een felle zoneverdediging. Bumpers kon in de achtervolging (2-11), wat ook het beeld bleef van het verdere verloop van de wedstrijd: Bumpers aan het elastiek maar ook veerkrachtig genoeg om steeds maar weer het gat te dichten. Na de rust (23-25) liepen de gasten uit Maastricht weer uit naar een verschil van acht punten, maar Bumpers pareerde weer knap en rook zelfs even de winst. 

Rebekka Verkerk en Anna Janssen namen de ploeg op sleeptouw en toen de twee Kimbria-sterkhouders Michelle Gulikers (vijf fouten) en Charlotte Joosten (blessure) uitvielen lag de zege voor het grijpen. Bumpers had bij 47-45 het momentum te pakken maar de flow werd bruut onderbroken door een time-out. „Niet van mij”, reageerde Adriaansen verbolgen, „maar van de scheidsrechters.” De arbiters hadden het moeilijk en moesten te vaak corrigerend optreden en juist dit moment was cruciaal. „Het lijkt wel of we steeds van een vakantie terugkomen. Bij onderbrekingen hebben we opstartproblemen.”

 
Kimbria veerde na de schorsing op, vocht zich weer langs Bumpers en hield het hoofd koel in de zinderende slotfase. „Echt heel knap wat mijn ploeg hier presteert”, glunderde Kimbria-coach Almir Klacar.

Bron: Dagblad de Limburger 19 november 2017