Verlies Kimbria duwt Knights naar laatste plek

De twee Maastrichtse vertegenwoordigers in de 2e divisie hebben klop gekregen. Knights in Vught bij koploper Octopus (89-71) en Kimbria bij hekkensluiter OBC-Oss (61-58).

Door het nipte verlies van Kimbria bij rodelantaarndrager OBC zakte stadsgenoot Maastricht Knights naar de onderste plek op de ranglijst. Toch was coach Mirza Cicak van de Knights niet ontevreden na de nederlaag bij de titelkandidaat. „Eindelijk speelden we zoals we trainen. Gedisciplineerd maar ook gepassioneerd. De cijfers van alle kwarten waren acceptabel en soms goed. Alleen hebben wij nog teveel dips die enkele minuten te lang duren en waarin we de wedstrijd uit handen geven.” 
De veelgeplaagde coach zag zijn team geduldig spelen maar Octopus sloeg genadeloos toe op cruciale momenten en won alsnog overtuigend. Volgende week staat voor de Knights het belangrijke kelderduel tegen OBC Oss op het affiche. Daarna volgt het kerstreces voor de studentenploeg en hoopt Cicak via try-outs nieuwe spelers aan zijn smalle selectie toe te voegen. 
Bron: Dagblad de Limburger 11december 2017