Afsluiting flets seizoen

Met winst en verlies sloot Kimbria de competitie af. Winst voor de vrouwen terwijl Jos Wolfs thuis zijn verlies pakte.

Nooit in degradatienood maar ook niet meedoen om de prijzen. Het resultaat van de Kimbrianen (mannen zevende en vrouwen vijfde) oogt kleurloos. De werkelijkheid is dat zowel Jos Wolfs als Almir Klacar met beperkte middelen maximaal hebben gepresteerd en dat vooral opleiden centraal stond. Vrouwen-coach Klacar: „Volgend jaar willen we jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieën op de kaart zetten en door ontwikkelen naar het niveau van de tweede divisie. Nu is mijn selectie te smal. Door de vele blessures was er weinig competitie op de trainingen en verloren we wedstrijden die je met een ‘normale’ selectie nooit zou verliezen. We sluiten wel af met een mooie 51-57 winst bij Achilles.”

Jos Wolfs verloor het laatste duel met 54-65 van OBC-Oss. „Ik zie graag attractief basketbal, maar we zijn te wisselvallig om dat hele wedstrijden vol te houden.” Wolfs over volgend seizoen: „Ik wil de mannen weer een stap hoger zien te krijgen”, orakelde de oud-Nederlands kampioen die weet hoe succes smaakt.