Kimbria profiteert niet van gecreëerde chaos

Fraai was het niet wat Kimbria en koploper EBBC lieten zien in De Geusselt. De gasten wonnen uiteindelijk met 57-65, maar moesten ploeteren tot de laatste minuut van het grimmige duel.

De Brabantse titelkandidaat had waarschijnlijk een eenvoudige middag verwacht tegen middenmoter Kimbria. Een tikkeltje hautain begon de ‘Eerste Bossche Basketball Club’ aan het ‘verplichte nummer’. Maar de gasten werden ruw wakker geschud. Kimbria joeg geheel in de stijl van trainer Jos Wolfs EBBC de stuipen op het lijf. Pressing over het veld met veel lijfelijk contact, vechten voor elke losse bal en een zeer hoog tempo. Wolfs keek tevreden naar de inzet, energie en snelheid. Helaas bleven controle en het echte rendement achterwege. Kimbria was niet bij machte orde te houden in de zelfgecreëerde chaos en liet daardoor een mooie kans glippen om te stunten tegen de Bosschenaren. Daarbij grepen de scheidsrechters soms slecht in, waardoor het duel evolueerde tot een bikkelharde strijd. EBBC was daarin regelmatig de weg kwijt. Het raakte steeds gefrustreerder door het felle spel van Kimbria. Het resultaat was dat de ploeg van Wolfs bij 49-50 hoopvol startte aan het laatste kwart. Maar ze was niet bij machte de wedstrijd te winnen. Zes minuten lang stond het zwoegende Kimbriadroog terwijl EBBC wél punten sprokkelde en zo de wedstrijd binnenhaalde.

Limburger Marcel Joosten 14-1-19