Benauwde zege voor broos Kimbria

DOOR MARCEL JOOSTEN

Het was ploeteren voor de vrouwen van Kimbria in de wedstrijd tegen hekkensluiter Black Eagles, maar uiteindelijk wonnen ze verdiend met 71-67. Na de rust (34-33) dreigden de Maastrichtenaren de wedstrijd uit handen te geven. In de verdediging heerste chaos en dat gaf de ploeg uit Rosmalen moed. Met een 0-13 tussensprint namen de gasten brutaal de wedstrijd over (44-53) en het kostte Kimbria veel energie om de schade te repareren. In de slotminuut kwamen de Eagles nog één keer op voorsprong (64-65) maar vier seconden voor tijd besliste Malou Rouvroije bij 69-67 met twee rake vrije worpen het spannende maar verder matige duel. De Kimbria-mannen van coach Jos Wolfs schuiven door de verrassende 64-88 winst in Tilburg tegen Pendragon een plek op.