Bumpers door het oog van de naald

MAASTRICHT – Hoewel de punten voor Bumpers waren, stapte Kimbria als morele winnaar van het oude parket van de Geusselt. De gasten uit Sittard wonnen de streekderby van de 2e Divisie met 48-49, maar de promovendus zal zich na de tumultueuze slotfase eens flink achter de oren hebben gekrabd.

„Ik ben apentrots op mijn meiden”, liet Kimbria-coach Almir Klacar weten. „Streep je het eerste kwart weg, dan hebben wij het meeste recht op de zege.”

Het Kimbriateam had wel veel weg van M.A.S.H., de klassieke tv-serie waarin in een Amerikaans veldhospitaal tragiek en ellende van alledag wordt verdrongen door humor. Kimbria had een volle ziekenboeg en het overgebleven kwintet aangevuld met een U16-speelster speelde vol lef en probeerde de huid zo duur mogelijk te verkopen. Het goed bezette Bumpers had genoeg aan de marge uit het eerste kwart (4-14) om de wedstrijd te verzilveren, maar het bleef ongekend spannend in de slotminuten. De Bumpers-scoringsmachine kwam vier minuten voor tijd volledig stil te liggen, terwijl Kimbria bij 46-49 kans op kans kreeg om de wedstrijd een verrassend slot te geven.

De moegestreden Kimbriameiden kregen echter de bal nog maar één keer door de ring, waardoor Bumpers als win- naar van het veld mocht stappen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.