Vrouwen Kimbria blokkeren in eindfase

De vrouwen van Kimbria zijn zaterdag in de laatste minuten gestrand tegen Binnenland. In eigen huis werd het 57-64. De Kimbria-mannen wonnen in Oss met 59-88 van OBC.

In de eigen Geusselt hadden de Kimbria-vrouwen de overwinning tegen het sterke Binnenland voor het grijpen. Maar in de laatste vijf minuten plaatsten de geroutineerde gasten een 4-23 run en stond Kimbria geparkeerd.
Met 12 punten in de plus verloor de thuisploeg in de slotfase van de boeiende strijd de controle en stapelde fout op fout tegen de gasten uit Barendrecht. Die kregen maar liefst 19 vrije worpen. Een uitzonderlijk aantal vond ook coach Almir Klacar. „Binnenland raakte niet in paniek terwijl wij in de spannende slotfase te veel fouten maakten. En 19 vrije worpen is wel erg veel.”

Bij de mannen van Kimbria zag coach Wolfs zijn team al in de eerste helft (23-46) afstand nemen van Oss en de eerste winst pakken. Hugo Motaprego en Ralph Titahena waren samen goed voor 50 punten.

Bumpers was in Breda lang gelijkwaardig aan Barons, maar moest in het laatste kwart diep buigen. De ploeg uit Sittard kamp met personele problemen en knokt al weken voor de eerste zege. Zaterdag komt streekgenoot Kimbria op bezoek in de Stadssporthal.

Bron: Dagblad de Limburger 07-11-2016