Kimbria blijft voor rust in spoor van koploper

Kimbria was in eigen huis kansloos tegen de ongeslagen koploper Den Dungk. Het bleef met 49­79 binnen de perken. Bouwen aan de toekomst en daarnaast handhaven in de tweede divisie. Een behoorlijk pittige uitdaging voor Jos Wolfs en zijn Kindergarten. De Kimbria-coach zag in de eerste helft zijn piepjonge garde stoer meehollen met de veel sterkere Brabanders. Bravoure, zelfvertrouwen en zelfs bij vlagen goed basketbal zorgden voor een sprankelende eerste helft waarin de titelkandidaat regelmatig werd uitgedaagd. Maar puberbreinen stuiteren vaak alle kanten op en de humeurigheid van Kimbria werd dan ook in het tweede bedrijf bevestigd. De kwaliteit van het schouwspel holde na de rust (33-50) achteruit en de wedstrijd doofde als een nachtkaars.

De vrouwen van Kimbria beleefden in Tilburg in de sfeervolle studentenhal van Tilburg University een vreemde avond met als dessert het 55-41 verlies. De laatste 16 seconden van het 1e kwart waren daarbij illustrerend voor de gemoedstoestand van de Maastrichtsen. Een 18-20 voorsprong werd binnen die 16 tellen door Pendragon omgebogen in een 25-20 voorsprong. Balverlies, fouten, een drie- en een tweepunter, vrije worpen en hilariteit op de tribune zorgden voor een mentale klap die vrijwel de gehele wedstrijd doorwerkte binnen de ploeg van Almir Klacar. Hij kon het nog relativeren. ,,Dit soort taferelen zie je wel eens op tv in de NBA of bij collegewedstrijden. De kunst is om dergelijke momenten te verwerken in het vervolg van de wedstrijd.”

Kimbria liet daarna bij vlagen zien dat het qua spel en instelling in de subtop thuishoort. Het faalde echter in de afwerking. Terwijl Pendragon met een aantal zondagsschoten langzaam de marge vergrootte, schoot Kimbria maar 3 op 22 velddoelpunten raak en sprokkelde het de punten bij elkaar vanachter de vrijeworplijn.

Bron: Dagblad de Limburger 05-12-2016