Verval van Kimbria te groot

De eerste helft van Kimbria was aantrekkelijk,maar de mannen van coach Jos Wolfs zakten in het tweede bedrijf hard door de ondergrens. Wolfs waarschuwde nog voor de snelheid van Tantalus, zijn ploeg werd er alsnog pijnlijk overlopen: 53­ – 74.

De spelopvatting is prima, de geestdrift is groot. Wat rest is de correcte uitvoering. Jos Wolfs ziet steeds vaker elementen terug uit zijn gameplan, maar de jonge Kimbria-garde verdrinkt nog te frequent in de eigen geestdrift. Tegen de nummer vier van de ranglijst Tantalus uit Eindhoven begonnen de Maastrichtenaren wederom ijverig. De gasten werden zoals afgesproken over het hele veld opgejaagd en dat bracht Tantalus regelmatig in de problemen. De tussenstand 13-10 gaf hoop, de vele eenvoudige missers van de lange mannen uit de Lichtstad waren daarentegen een verdekte aankondiging voor naderende misère.

In de tweede akte was Tantalus opgewarmd en scherp. Jos Wolfs waarschuwde zijn mannen nog tijdens de rust (26-31) voor mogelijk onheil. „We mogen ze niet laten rennen. Goed rebounden en vooral de bal niet verliezen”, was zijn credo. In het derde kwart was Tantalus nog mild voor de kwakkelende Kimbrianen (40-54) maar in het laatste kwart brak Kimbria op een pijnlijke manier aan stukken.

Vrouwen
Terwijl het duel tussen Bumpers en Yellow Sox werd verplaatst naar2017 – Bumpers kon maar 4 fitte speelsters op de planken brengen – knokte Kimbria zich in eigen huis langs Vlissingen (65-53). Coach Almir Klacar liet dan ook trots het scoutingsrapport van het derde kwart zien. Het schotdiagram, waarin de rake schoten vet stonden omcirkeld, was voor statistici helder. In cijfers uitgedrukt: Kimbria sprong van een 25-24 ruststand naar een 46-32 voorsprong na drie kwarten. Voldoende marge om het duel eenvoudig en dik verdiend over de streep te trekken. Wat Klacar verleidde om het aloude cliché weer van stal te halen. „Een overwinning door en van het collectief.”