Spelregelbewijs Basketball Masterz – verplicht voor het spelen van competitie!

Vanaf het aanstaande seizoen 2016/2017 heeft de Nederlandse Basketbal Bond een nieuwe opzet bedacht om spelers meer bewust te maken van de spelregels zodat we samen kunnen werken aan een veiliger sportklimaat.

Wil je komend seizoen competitie gaan spelen, maar ben je nog niet in het bezit van een scheidsrechterslicentie (F-licentie of hoger) dan MOET je jouw Basketbal Masterz halen. Zonder mag je geen wedstrijden spelen!

Hoe werkt het? Deze link brengt je naar de Basketball Masterz website van de NBB. Hierop staat aangegeven hoe een en ander werkt. Je kunt op deze site ook oefenen. Mensen die hun licentie al hebben, doen er goed aan om de vragen ook eens door te lopen – dan ben je ook gelijk getraind/ op de hoogte van de wijzigingen in de regels.

Op de website staat ook hoe je je Basketball Masterz kunt halen. Op moment van schrijven heeft de club nog geen inloggegevens etc. ontvangen van de bond. Zodra deze bekend zijn worden jullie op de hoogte gebracht. Maar je kunt wel alvast oefenen!

Neem dit niet te lichtzinnig op, het zijn pittige vragen.

Ondanks het goede initiatief van de bond brengt deze nieuwe regeling weer extra werk met zich mee. Kimbria is op zoek naar vrijwilligers die deze taak op zich willen nemen. Op dit moment komt er teveel werk terecht op de schouders van enkelen waardoor het voortbestaan van de club in het gedrang komt. Mocht je interesse hebben en iets willen doen voor de club, neem dan contact op met de Technische Commissie.