Bumpers wint boeiend schouwspel

De vrouwen van Bumpers pakten op een bewonderenswaardige wijze twee punten in de strijd tegen degradatie. De meeslepende derby tegen Kimbria werd met 44­-43 gewonnen. Terwijl de winnende coach Cleo Wright van Bumpers nog aan het nagenieten was van het enerverende en zenuwslopende slot van de derby herhaalde Kimbria-coach als een soort mantra steeds maar weer het woord ‘verrassend’.

Een verrassende uitslag was het zeker. Kimbria staat hoger op de ranglijst en speelde de afgelopen weken – in tegenstelling tot Bumpers – in een prettige flow. Het was daarbij nog verrassender dat de hekkensluiter na de zeer matige opening dit keer de rug rechtte en zich niet naar de slachtbank liet leiden. De ploeg van Wright opende namelijk de Limburgse Sisteract na een paar seconden met 2-0, maar scoorde daarna de resterende minuten van het kwart niet meer (12-2).

Kimbria kreeg het echter niet voor elkaar in het tweede kwart de vroege knock-out toe te dienen en dat was geheel de verdienste van Bumpers dat als een feniks herrees. De Sittardsen stoomden met goed basketbal door naar 12-13 en wat volgde was een spannende derby met trading baskets tot aan de slotgong, waarbij het verschil nimmer groter werd dan vier.

Bij de start van het laatste kwart was de wedstrijd geheel in evenwicht (34-34) en wat volgde was een zinderende apotheose met veel balverlies, missers, gevechten om iedere bal en twee teams die nog maar zelden het net wisten te vinden. „Het was niet goed”, blikte Wright terug op de makkelijke inleggers die in de slotfase werden gemist. „Maar wat ben ik trots op de knokkende meiden die bleven geloven in de goed afloop.”

Kimbria nam twee keer, bij 38-34 en 40-36, een kleine optie op de zege, maar Bumpers veerde op en weigerde deze unieke kans op winst uit handen te geven. Twee minuten voor tijd (40-40) was het Rebekka Verkerk die met twee scores de balans uiteindelijk verdiend richting Bumpers liet doorslaan.
Basketbal Bumpers wint boeiend schouwspel.

Bron: Dagblad de Limburger 13 maart 2017