Heren 1 in Hongarije

Het is al weer enkele maanden geleden dat de mannen van Kimbria 1 een meerdaagse trip maakten naar Boedapest. Er werd heel verdienstelijk gebasketbald tegen een aantal Hongaarse teams. Zoals verwacht lag het niveau hoog. Of de mannen allemaal even nuchter op het veld stonden is niet bekend (de palinka*  kan immers lang doorwerken).

In ieder geval is het teamgevoel tijdens die Hongaarse dagen sterk gegroeid. En dat was het doel van de reis. In de Nederlandse competitie zijn vervolgens nog een paar goede wedstrijden gespeeld, waarin de stijgende lijn duidelijk zichtbaar is. Dat belooft veel voor komend seizoen, waarin Jos Wolfs als trainer en coach aan het team verbonden zal blijven.

*. Palinka (Hongaars: pálinka; Roemeens: pălincă of palincă) is een sterke drank die populair is in Hongarije en Transsylvanië. Palinka is een vruchtenbrandewijn, die vooral gestookt wordt uit appels, pruimen, peren of abrikozen of van welke andere vruchten ook.