Belgian Basketball Clinic Event 2017

Op 24 en 25 juni vond in Boechout, vlakbij Antwerpen, het jaarlijkse Belgian Basketball Clinic Event plaats. Kimbria was present met een groot aantal trainers.  In twee volle dagen werden workshops gevolgd van gerenommeerde trainers en begeleiders uit met name de VS, zoals Rich Czeslawski, Spencer Wood en Kevin Eastman. Thema’s waren onder andere transition defense, defending pick and roll, mental skills training, training the read & react offense with U12 players. Overladen met aantekeningen, dvd’s, inspiratie en ideeën keerden de trainers zondagavond terug naar Maastricht. We streven er naar om beeldmateriaal  online beschikbaar te stellen voor alle Kimbria trainers.  Informatie over de cursus kan ingewonnen worden bij de Technische Commissie (TC) of op de website van de organisatie. Het Kimbria bestuur hoopt dit initiatief in de toekomst te kunnen herhalen met een nog groter aantal deelnemers en bedankt Robin Mandigers voor de organisatie en de TC voor het nemen van dit initiatief.

Op de foto met Kevin Eastman, voormalig assistent coach van de Boston Celtics en Los Angeles Clippers en een inspirerende spreker.