Bumpers klopt ‘fusierivaal’

De streekderby tussen de vrouwen van Bumpers en Kimbria was niet oogstrelend. Spannend was het wel in de Sittardse Stadssporthal. Bumpers won nipt met 61-59.

Even gingen de gedachten in Sittard terug naar het slotakkoord van het vorig seizoen waarin de Bumpersvrouwen op het parket van de Stadssporthal op een emotionele manier afscheid namen van elkaar en een imposante periode afsloten. Het team liep leeg en kon niet verder in de tweede divisie. Zo leek het. Het vorig seizoen succesvolle Kimbria en de leeglopende Bumpers zochten elkaar daarna op en bespraken de mogelijkheden tot samenwerking. Verder dan gesprekken over een fusie kwam het niet. Vervolgens werd oude bekende en mannencoach Ivin Adriaansen gevraagd om de damesploeg te leiden en plots stond er weer een Bumpersteam aan de start van de competitie. En niet onsuccesvol voor Bumpers want de eerste twee duels werden gewonnen. Dat terwijl rivaal Kimbria nu na vier duels nog steeds droog staat. Toegegeven, scorebordanalyses zeggen bitter weinig in het prille seizoen van een gedevalueerde competitie met maar zeven ploegen die een anderhalve competitie spelen. „Wij hebben al twee keer tegen de sterke titelkandidaat Almonte gespeeld”, verklaart Kimbriacoach Almir Klacar de lage klassering.

En dat de verschillen achter koploper Almonte klein zijn, werd gistermiddag vet onderstreept in de streekderby tussen de beoogde fusiepartners van de afgelopen zomer. De grootste marge was zeven punten in het voordeel van Bumpers, Kimbria koesterde eenmaal een halve minuut een minimale voorsprong en beide teams verprutsten evenveel ballen. Al deed Kimbria in het zinderende laatste kwart wel bitter weinig met de geboden ruimte. Bumpers liep in de slotfase op haar tandvlees en werd regelmatig overlopen door de gasten. Het leek steeds meer op een survival of the fittest in Sittard. „In die fase mochten we echt van geluk spreken dat Kimbria die kansen niet benutte”, beaamde Bumperscoach Ivin Adriaansen na afloop opgelucht.
Zijn opponent Klacar vond dan wel dat zijn team niet vooruit te branden was, Kimbria had wel degelijk voldoende energie en winstkansen. Want na 39 minuten plussen en minnen lag het duel nog volledig open. In de slotminuut gierden de zenuwen door de hal. Balverlies Bumpers, misser Kimbria, misser Bumpers, misser Kimbria en dan het onverklaarbare slot: twintig seconden kon Bumpers vrij rondspelen zonder tussenkomst van een Kimbriaspeelster. Bumpers haalde met een score 61-59 nét de eindstreep.

Bron: Dagblad de Limburger 23 oktober 2017