Op de valreep knock-out

En wat deed de jonge Kimbria-brigade zichzelf tekort in de apotheose van de thriller tegen Octopus. In de nieuwe Geusselt domineerde de jonge equipe van Jos Wolfs vrijwel de gehele wedstrijd maar verloor op de valreep met 70-73.

Het was alweer de derde seizoensnederlaag voor het jeugdige Kimbria en toch perste Jos Wolfs er een aangenaam positieve prognose uit voor de komende maanden. „Ik zie grote vooruitgang en perspectief binnen de ploeg en ik verwacht dat we snel de eerste punten gaan pakken en wedstrijden gaan winnen. Voor een groot deel van de groep is dit nu het tweede seizoen in de 2e Divisie en je ziet de mannen groeien. Het is nu wachten op Edo Djordjevic. Edo brengt ervaring en rust.” En dat gemis brak de Kimbrianen op in het zinderende slotakkoord.

Kimbria verdedigde met uitstekend basketbal de gehele wedstrijd een kleine voorsprong (rust 42-34) maar zag twee minuten voor het einde de gasten uit Vught langszij komen. In de slotseconden gierden de zenuwen door de nieuwe hal, werden vrije worpen gemist en werd twee keer de bal knullig verloren waardoor Octopus als een dief in de nacht alsnog met de zege aan de haal ging. Wolfs had de slotminuten goed op het netvlies. ,,We maken bij een gelijke stand een vreemde fout, waardoor Octopus via de toegekende vrije worpen eenvoudig op voorsprong komt. En dan missen we vervolgens de finesse en ook de ervaring om dingen die we de gehele wedstrijd goed hebben gedaan ook in de slotfase te  doen.”

Bron: Dagblad de Limburger 09 oktober 2017