Wat telt zijn de winstpunten

Het was verre van fraai wat Kimbria en BC Eindhoven de toeschouwers in de Geusselt voorschotelden. Maar wat uiteindelijk telde waren de winstpunten. En die gingen verdiend naar Kimbria (70-65).

Geef Kimbria-coach Jos Wolfs een lange dominante center. „En we spelen mee in de subtop”, beweerde de trainer in de rust tegen Eindhoven.

De Kimbria-trainer kon daar wel eens gelijk in hebben, want de marges in de matig bezette tweede divisie zijn dit seizoen niet groot. Eén goede speler kan dus al het verschil maken. De top drie Tantalus, Octopus en Bladel is inmiddels al uit zicht, maar daaronder zijn de verschillen minimaal. Zo ook in het duel tussen Kimbria (achtste) en BC Eindhoven (vijfde) dat aan het begin van het slotkwart werd beslist. De twee moeizaam scorende teams gaven elkaar weinig toe. Kimbria toonde echter meer wilskracht dan de bij vlagen apathisch spelende gasten en nam bij 55-45 een optie op de winst die in de slotfase routinematig verzilverde.

De dames van Kimbria verzuimde het Limburgs feestje in de 2e Divisie compleet te maken. Het gehavende team van Almir Klacar verloor in eigen huis met 49-59 van Yellow Sox.

Bron: Dagblad de Limburger 29 januari 2018