Bumpers’ supertrio velt zoekend Kimbria

Het ambitieuze Bumpers mag zich na de eclatante 43-64 derbyzege op streekgenoot Kimbria de beste van Limburg noemen. En de ploeg uit Sittard aast nog steeds op plek twee.

Bumpers-coach Ivin Adriaansen kreeg in de Geusselt de bevestiging dat zijn team met passie en energie de schouders onder de laatste wedstrijden wil zetten. „We willen niet dat het seizoen langzaam dooft. Almonte is de terechte kampioen. Met de dubbel tegen de huidige nummer twee Trajanum in het verschiet zijn er nog kansen op plek twee.”

Met de fenomenale Megan Janssen als absolute leider en smaakmaker denderde Bumpers over het zoekende Kimbria heen. Kimbria-coach Almir Klacar speurde vrijwel de gehele wedstrijd naar een strategie om Bumpers te bestrijden. Dat was tevergeefs, want Megan Janssen (22 punten) en haar zus Anna (11) en Rebekka Verkerk (17) waren ongrijpbaar en samen goed voor 50 punten terwijl de Sittardse defensie weinig toestond.

De mannen van Maastricht Knights hielden de punten in eigen huis. De Universiteitploeg van coach Mirza Cicak won het degradatieduel tegen naaste concurrent Tower Jumpers uit Barneveld met 77-65. „We waren vanaf de start in control”, vond Cicak die monter terugblikte op de start van het vierde kwart waarin zijn ploeg het beslissende gat sloeg. „Je merkt aan alles dat we in een flow zitten. Nog 2 winnen, dan zijn we safe.”

Door Marcel Joosten

MAASTRICHT