Grillig Kimbria gaat wrang onderuit

De Kimbrianen werken hard maar ontberen raffinement, zorgvuldigheid en vooral scorend vermogen. Tantalus deed de Maastrichtenaren pijn in eigen huis en won met 58-70.

MAASTRICHT

Coach Jos Wolfs was snel klaar met zijn analyse. „We werken hard en spelen enthousiast maar zijn bij vlagen slordig en verliezen daardoor te vaak de bal.” Tegenstander Tantalus liet het jeugdig Kimbria in het eerste kwart even uitrazen (18-10) en sloeg daarna onverbiddelijk toe.

Niet met een mokerslag maar met structurele regelmaat en degelijk basketbal. En die degelijkheid ontbrak weleens bij de thuisploeg zoals vier seconden voor rust, toen de bal knullig werd verloren en Kimbria in de ‘buzzer’ een pijnlijke score moest incasseren voor de 26-34 pauzestand. Dat soort presentjes sloegen de gasten uit Eindhoven niet af en gestaag werkten zij in het derde kwart – waarin beide ploegen hun beste basketbal lieten zien – toe naar de grootste marge van het duel. Met een tikkeltje fortuin (een pass plofte pardoes in de slotgong door de ring) maar vooral met solide spel.

Maastricht Knights incasseerde na het derby-verlies (68-72) van vorige week tegen stadsgenoot Kimbria wederom een nederlaag. In Eindhoven was Almonte met 78-57 te sterk voor de studentenploeg van coach Mirza Cicak.

De vrouwen van Bumpers hebben hun ongeslagen status terug. De verlieswedstrijd van vorige week tegen Black Eagles is door een administratieve fout bij de Eagles omgezet naar een 20-0 winst. Voeg daarbij de 67-24 winstpartij van zaterdag tegen de zwakke hekkensluiter Achilles en de koppositie is verklaard. Ook Kimbria leverde in de Zeeland een puike prestatie. Vlissingen werd met 60-70 geklopt.

Door: DOOR MARCEL JOOSTEN