Welkome punten Kimbria

Een uitstekend weekeinde voor de Maastrichtse basketballers. Kimbria en Maastricht Knights boekten beide een goede en belangrijke zege in de tweede divisie.

De basketballers van Kimbria hebben gisteravond een broodnodige overwinning geboekt op JRC uit Boxtel. De gastheren uit Maastricht, evenals de bezoekers terug te vinden in de onderste regionen van de 2e Divisie, waren oppermachtig, stelde Kimbria-coach Jos Wolfs.

„Ze (JRC red.) hebben tactisch van alles geprobeerd om ons uit ons spel te halen”, zegt Wolfs. „Maar wij hebben goed en geconcentreerd gespeeld. Het tempo hooggehouden.”

In het vierde kwart liep Kimbria verder weg bij de gasten. De eindstand van 82-60 was volgens Wolfs een goede afspiegeling van de verhoudingen.

Kimbria’s stadsgenoot Maastricht Knights haalde in Oss fors uit tegen de plaatselijke OBC. In een must win-wedstrijd, om weg te blijven uit de kelder van de 2e Divisie, heerste de equipe van Mirza Cicak van de eerste sprongbal tot de laatste buzzer van het duel.

Cicak was zeer content met de 61-85 zege van zijn vrijwel compleet nieuwe studentenploeg. „We maken vooral progressie in de verdediging en geven niks goedkoop weg. In deze vorm pakken wij volgende week ook de ongeslagen koploper EBBC Den Bosch”, blikte de coach alvast vastberaden maar met een knipoog vooruit op het volgende duel.

Knights startte in Oss wervelend met 0-14 en liet OBC meteen voelen wie de baas op het veld was. Het verschil bleef daarna wat schommelen maar in de vierde periode sloegen de studenten wederom keihard toe en werd Oss met een 13-28 slotakkoord in eigen huis te kijk gezet.

Het duurde bij de vrouwen van Kimbria in de uitwedstrijd in Nuenen even voordat de zwakke plek van hekkensluiter Achilles werd gevonden. Diep in de tweede helft steeg het verschil echter naar tien punten in het voordeel van Kimbria. Daarmee behaalde de Maastrichtse vrouwen uiteindelijk een verdiende zege (41-51).

DOOR MAIKEL SUILEN EN

MAASTRICHT

(De Limburger, maandag 5 nov 2018)