Teamspirit en snelheidsduivels, de sleutel tot succes

Maastricht, 18 september ’22.

Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen 2022-2023…
Voor de meesten de eerste wedstrijd op de hoge baskets, voor sommigen zelfs het
debuut in de competitie. En dan komen we ook nog eens uit in de B klasse. Spannend….

Zonder Mikkel konden we met 9 man aan de wedstrijd beginnen. Bij het zien van de lengte van een aantal spelers van Bumpers werd er even geslikt. Goed opstellen bij de sprongbal zorgde echter wel voor het eerste balbezit, dat na enige verwarring over de speelrichting, werd omgezet in de eerste punten van dit gloednieuwe seizoen. Na 2 minuten spelen houden beide ploegen elkaar nog mooi in evenwicht: 4-4. Bumpers neemt dan het initiatief en de voorsprong; 6-10.

En dan is het even schrikken; Jan raakt geblesseerd en heeft veel pijn aan zijn enkel. Bumpers profiteert van de situatie en loopt verder uit: 6-13. Even later moet ook Thomas met een blessure naar de kant, hij heeft na een val pijn aan zijn pols. Dit keer laten de jongens Bumpers echter niet verder weglopen. Sterker nog, de opmars is ingezet. Met 10-13 wordt het eerste kwart afgesloten.

De jongens waren zoals gezegd begonnen aan een opmars. En hoe… Het wordt 14-14, maar daarna drukken de mannen het gaspedaal volledig in. Als alle stofwolken zijn opgetrokken en het rustsignaal heeft geklonken levert een blik op het scorebord een tevreden gevoel op. Ruststand: 33-16!

In het derde kwart bouwen de mannen vakkundig verder aan voorsprong. Via een 41-21 tussenstand na vijf minuten spelen sluiten we het kwart af met een mooie voorsprong van 23 punten: 50-27.

Het eerste deel van het laatste kwart toont een vergelijkbaar beeld. We lopen opnieuw verder uit en halverwege staat het al weer 60-31. De laatste vijf minuten doen de wedstrijd geen eer aan. Het spel wordt rommeliger, de scheidsrechters die tot dan toe een uitstekende wedstrijd floten laten het een beetje lopen, waardoor het nog rommeliger wordt. Mede als gevolg daarvan: klein smetje op deze verder leuke en sportieve wedstrijd was de onsportieve fout van Bumpers in de laatste seconde, daar was het de wedstrijd helemaal niet naar. Het lukt niet om de laatste vrije worpen om te zetten in punten, waarmee de wedstrijd eindigt met 67-39 eindstand.

Leuke wedstrijd, met een mooi resultaat. De jongens lieten zien dat we al goed op weg zijn een team te worden. Veel passes die je als coach graag ziet, een hoop energie en inzet en natuurlijk de snelheid van onze snelheidsduivels, gecombineerd met een hoop plezier (!), kortom alle ingrediënten voor een goed gevoel over de rest van het seizoen. Zeker nu we met assistent Job (u18) ook nog extra hulp hebben om nog beter te kunnen gaan trainen…

En mannen, al die zenuwen kunnen jullie vanaf nu gewoon lekker thuis laten,
jullie weten dat jullie het kunnen!

Voor de mensen die graag de puntenverdeling zouden willen weten, helaas daar doen we niet aan. De punten alleen vertellen maar een heel klein deel van het verhaal. Alle belangrijke rebounds, steals en assists, of gewoon goede acties zouden we dan over het hoofd zien.

Volgende week mogen we nog even nagenieten van onze overwinning. De blessures van Jan en Thomas blijken achteraf mee te vallen, dus met een beetje geluk zijn zij op tijd fit voor onze volgende wedstrijd.