14 januari 2023

Nagelbijtertje in Vlijmen

Vlijmen, 14 januari ‘23. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De start van de 2e klasse B. Voor onze openingswedstrijd reizen we op een regenachtige zaterdagmiddag af richting Vlijmen om aldaar aan te treden tegen de lokale BV. Door het opgelopen oponthoud van een file kwamen we laat maar wel op tijd aan bij de sporthal. Problemen met de basketball app/website van sportlink zorgen ervoor dat we toch ruim de tijd kregen voor de warming-up. Dezelfde problemen zorgden er voor dat we terug moesten vallen op het aloude wedstrijdsheet. Voor de gelegenheid zelfs een mini-sheet…

Zonder Seger en Lucas konden we met 10 man sterk aantreden. Wat we konden verwachten van deze wedstrijd was vooraf onduidelijk. Vlijmen was overtuigend kampioen geworden in de D klasse, maar wat dat echt betekende? We zouden het gaan zien.

De rustperiode en de vakantie en dus het weinige trainen hadden hun sporen nagelaten. We beginnen slordig, ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Vlijmen neemt het initiatief, maar kan niet echt doordrukken. Halverwege staat het 6-4. Op zich nog weinig aan de hand, als we nu echt zouden gaan beginnen met basketballen zoals we dat kunnen… Bij ons blijft het sheet echter leeg, Vlijmen weet wel te scoren, al is dat, gelukkig voor ons, mondjesmaat. Na 8 minuten spelen kijken we tegen een 10-4 achterstand aan. Een korte opleving aan het einde van dit kwart zorgt voor een 13-8 tussenstand.

Het spel blijft ook in het tweede kwart ondermaats. In eerste instantie lijken we even aan te haken; 15-12, maar dan is het weer Vlijmen dat een gaatje slaat; 19-12. Ondanks dat spel moeizaam blijft beginnen we dan wel aan een inhaalrace; 19-18. We gaan rusten met een 21-20 tussenstand. Op zich nog weinig aan de hand, als we nu echt zouden gaan beginnen met basketballen zoals we dat kunnen…

Na de rust houden beide teams elkaar redelijk in evenwicht. Halverwege staat het 27-24, maar we scoren in ieder geval regelmatig. Toch gaat het dan fout. Verkeerde keuzes zorgen opnieuw voor te veel balverlies en Vlijmen sprint bij ons weg; 32-24. Als het derde kwart is afgelopen kijken we tegen een achterstand van 6 punten aan. Tja, je voelt hem al aankomen… Inderdaad. Op zich nog weinig aan de hand, als we nu echt zouden gaan beginnen met basketballen zoals we dat kunnen…

Moneytime. Zes punten verschil, kunnen de mannen er nog een eindsprint uitpersen om toch de punten mee te nemen naar Maastricht? Na drie minuten heen en weer hobbelen is er weinig veranderd. 37-31 en dus nog steeds 6 punten achter. Maar dan, dan komt eindelijk de echte fighting spirit van de mannen naar boven. Na zes minuten spelen hebben we de stand gelijk getrokken, 37-37, en gaan we een spannende eindfase in. Vlijmen neemt weer een voorsprong, 39-37. Wij trekken de stand weer gelijk, 39-39. En dan wordt het in het slot van de wedstrijd dus echt nagelbijten… Wij komen voor het eerst deze wedstrijd (!) op voorsprong, 39-41. Vlijmen komt niet tot een score en met nog een tiental seconden te spelen, vergroten we onze voorsprong, 39-43. Vlijmen komt niet meer toe aan een score en dus weten we uiteindelijk de overwinning voor de poorten van de hel weg te slepen. Niet eerder heb ik zo’n vreugde explosie gezien bij de mannen 😊

Tja, goed was het vandaag allerminst. De echte wil om te winnen kwam pas laat in de wedstrijd echt bij de mannen naar boven, maar het was op tijd, net op tijd. De mannen gaven het dus niet op en dat is mooi om te zien.

Nu een weekje weer goed trainen en weer echt in competitiemodus komen met z’n allen. Mooie opsteker daarbij is dat Lucas vanaf dinsdag weer voorzichtig mee mag gaan trainen.

Volgende week treden we thuis aan tegen Attacus en dan zullen we vermoedelijk uit een ander vaatje moeten tappen om opnieuw een overwinning te kunnen vieren. Maar dat kunnen we!

16 december 2022

MU14-1 neem punten mee uit koude Sittardse sporthal

Sittard, 16 december ’22. De laatste wedstrijd van de B klasse alweer. Hoewel de definitieve indeling van de vervolgcompetitie al rond is, zou de wedstrijd van vandaag eigenlijk pas beslissen welk team er als tweede zou eindigen. Bij winst zou de tweede plek voor ons zijn, bij verlies zou BC Heeze die plek opeisen.

De tegenstander van vandaag, BC bumpers had tot nu toe in eigen huis nog niet verloren. Migliore en Heeze hadden in hun thuiswedstrijden met vergelijkbare cijfers van Bumpers gewonnen als wij. Maar beiden waren in Sittard onderuit gegaan. We waren dus gewaarschuwd. Zonder Lucas en Faroek bleven er tien strijders over.

We beginnen de wedstrijd met een persoonlijke fout. Bumpers benut 1 vrije worp en opent daarmee het bal. Maar dan gaan de mannen ‘los”. We stomen door naar 1-8 en we zitten dus lekker in de wedstrijd. Altijd fijn zo’n goed begin. Bumpers komt echter wel terug tot 5-8, maar na dat intermezzo is het wederom Kimbria time! Even lekker rennen en opeens staan we negen punten voor: 5-14. Bij 9-19 tikken we eventjes de “magische” marge van tien punten aan. In de resterende minuten loopt Bumpers nog 2 puntjes in en sluiten we het eerste kwart af met een mooie 13-21 stand.

Ook in de tweede periode is de opening voor Bumpers, 15-21, maar dan beginnen de mannen weer aan een mooie rush, we stomen door naar een voorsprong van dertien punten; 15-28. Bumpers haakt weer aan en doet het net iets beter dan wij. Dichterbij dan tien punten komen ze echter niet; 27-37. In de laatste minuten van de eerste helft trappen de mannen het gaspedaal nog eens flink in. Bij rust staan we zelfs twintig punten voor: 27-47.

In de rust is er een onderonsje tussen de coach van de tegenstander en de scheidsrechters, het resultaat was in de tweede helft merkbaar… Daardoor werd de wedstrijd veel rommeliger en daar profiteerde onze tegenstander van. Daarbij werd in deze helft duidelijk dat de 3-seconden regel blijkbaar niet bekend was. De twee lange mannen hadden hun kampement, inclusief kampvuur, opgezet in de bucket. En ja, met zo’n lengte overwicht is het makkelijk rebounden EN scoren…

Hoewel Bumpers aandringt, kunnen we in het begin de voorsprong steeds weer herstellen op het niveau van de rust. Vanaf 33-53 is het vooral Bumpers wat de klok slaat, maar verder dan vijftien punten verschil komen ze niet nog niet terug; 40-55. Vijftien punten voor, met nog één kwart te spelen, dat moeten we toch vol kunnen houden!?

We beginnen goed aan de laatste periode. We blijven in ieder geval scoren en dat is een goed teken. Bij een 44-63 tussenstand is het verschil toch weer (nog) negentien punten. Maar dan dreigt het mis te lopen. Wij komen er even niet meer uit en de kampeerders van Bumpers mogen punt na punt na punt bijschrijven op het wedstrijdsheet. En dan kan het dat het verschil opeens nog maar negen punten is; 54-63. De tijd is gelukkig in ons voordeel… In de resterende tijd houden we het hoofd koel genoeg, al was dat in de koude sporthal niet moeilijk, en weten we de overwinning toch uit het eerder genoemde kampvuur te slepen. De eindstand van het Limburgse onderonsje in de B Klasse: 56-67.

Heerlijke eerste helft van de mannen. Goed teamspel, goede verdediging EN een goede afwerking. In de tweede helft hebben we het moeilijker, deels door onszelf, deels door de andere omstandigheden. Wel lekker om iedereen evenveel te kunnen laten spelen en toch met een mooie overwinning naar huis te kunnen terugkeren.

Met deze overwinning eindigen we toch maar mooi op de tweede plaats in de B Klasse C !!! Een plek die normaal gesproken recht zou geven op een plaats in de Eerste Klasse, ware het niet dat de bond ons voor het gemak maar even vergeten was…!!! Toch denk ik dat de, opgeëiste en gekregen, plek in Tweede Klasse voor ons beter is.

Nu mogen de mannen gaan genieten van het Kerstreces. In 2023 zijn ze weer te bewonderen in de verschillende sporthallen. Liefhebbers kunnen nog een seizoenkaart, met korting, reserveren voor de tweede helft van het seizoen 😊

11 december 2022

Volwassen overwinning voor Mannen Onder 14

Maastricht, 11 december  ’22. Na de ruime overwinning van vorige week stond er deze week een heel andere wedstrijd op het programma. Op bezoek kwam BC Heeze, de nummer 2 van het moment, waar we uit nipt van hadden verloren.

In de uitwedstrijd misten we echter een deel van onze “luchtmacht”. Ook vandaag waren we niet compleet; Lucas is nog even uit de running en de gebroken vinger van Seger moest nog even herstellen.

Begonnen we vorige week nog slordig aan de wedstrijd. Vandaag waren we vanaf het begin bij de les. De verdediging van Heeze staat goed, maar ook wij laten ons in dat opzicht van onze beste kant zien. Halverwege het eerste kwart staat het pas 5-2, maar we staan voor! Aanvallend blijven we geduldig spelen en verdedigend blijven we het goed doen. We breiden onze voorsprong verder uit en sluiten het eerste kwart af met 13-4.

De tweede periode is een upgrade van het eerste kwart. Wij blijven geduldig en “volwassen” spelen. Gestaag breiden we onze voorsprong verder uit. Na vijf minuten is deze al opgelopen tot 15 punten; 23-8. De veelvraten vinden dat echter niet genoeg. Even extra het gas er op en we gaan rusten met een zeer comfortabele voorsprong van 21 punten; 31-10.

Het wordt eentonig, maar ook in het derde kwart blijven de mannen het gewoon goed doen. En ook nu blijven we gestaag werken aan het vergroten van het verschil. Via 37-10 stomen we verder door naar een 45-16 stand na drie kwarten spelen.

Om de eentonigheid te breken is het beeld in de laatste periode wel wat anders. We verliezen dit kwart zelfs. De mannen lijken het we te geloven, de punten zijn immers wel binnen, maar ons spel is deze periode verre van goed. In de eerste vijf minuten scoren we slechts 4 punten, Heeze zet daar 9 punten tegenover; 49-24. In de laatste minuten is het vooral rommelig met veel (gemiste) vrije worpen. De eindstand wordt vastgelegd op 54-26.

Uitstekende overwinning van de mannen. De wedstrijd wordt gewonnen in de eerste drie kwarten, waar de mannen goed verdedigen en geduldig aanvallen. “Volwassen” gespeeld, zo kun je dat wel omschrijven. Jammer dat we dat in het laatste kwart niet konden volhouden. Maar als je tegen de nummer 2 zo’n lekkere wedstrijd speelt, dan is dat maar een kleinigheid. Zeer trots op de mannen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd – en Limburgse Derby – tegen Bumpers. Dan staat de tweede plaats in de competitie op het spel. Een mooie afsluiter van het eerste deel van het seizoen dus!

4 december 2022

Even lekker uitrazen met honderdknaller

Maastricht, 4 december  ’22. Na een aantal weken zonder wedstrijd mochten we eindelijk weer eens in het strijdperk treden. Aangezien het ook al even geleden was dat we gewonnen hadden, was het ook wel weer eens tijd voor een overwinning. En komt het niet slecht uit dat de hekkensluiter van de competitie op bezoek komt.

Naast Lucas waren ook Bram (gekneusde vinger) en Seger (gebroken vinger) afwezig  – lang leve basketball tijdens de gymles op school… Met negen man sterk konden we dus aantreden.

We beginnen slordig aan de wedstrijd. En het is dan ook OBC Oss 2 dat brutaal de voorsprong neemt. Wij beginnen heel voorzichtig ook te scoren, maar na bijna vier minuten spelen is de stand pas 4-4. Dat kunnen en moeten we dus beter! En dat doen de mannen dan ook. Pas bij 15-4 moeten we weer een tegenscore toestaan. We sluiten het kwart af met een 17-6 voorsprong.

In het tweede kwart breiden we onze voorsprong gestaag uit. We zijn echter te veel gefocust op het zelf scoren, daardoor vergeten we het verdedigen te vaak en moeten we dus ook toelaten dat OBC met te grote regelmaat scoort. Met een 47-15 stand gaan we de kleedkamer opzoeken.

Na de rust gaan we lekker verder met scoren, of het nu uit fast-breaks is of uit goede acties. Halverwege is onze voorsprong al opgelopen tot 44 punten; 61-17. En dus deed deze minuten ook de verdediging zijn werk. In het laatste deel van deze periode hebben we het moeilijker. Het kwart wordt agesloten met een 71-21 stand.

De laatste periode is het veel rennen, hard rennen. Halverwege hebben we al 20 punten aan ons conto toegevoegd. Bij OBC bleef het sheet leeg; 91-21. In de laatste paar minuten van deze wedstrijd schiet de score nog verder omhoog, bij beide teams… Wij knallen met maar liefst 26 punten. Maar we verslappen in de verdediging en OBC maakt daar dankbaar gebruik van, als is het met onder andere 2 gelukkige driepunters. De eindstand voor de boeken: 107-29.

Tja, een wedstrijd om weer in het ritme te komen. De scoringsdrang van de mannen was groot, misschien we te groot. We zijn te veel bezig met zelf scoren, waardoor ons teamspel te wensen over liet, om over de verdediging nog maar te zwijgen. Maar ach even lekker uitrazen moet ook wel eens kunnen, toch?

In onze volgende wedstrijd zullen we wel uit een ander vaatje moeten tappen, maar ook dat moeten de mannen kunnen!

13 november 2022

Je moet scoren, anders kun je niet winnen.
(Vrije interpretatie van Johan Cruijf’s “Je moet schieten, anders kun je niet scoren”)

Heeze, 13 november ’22. Vandaag reizen we, onder het toeziend oog van een heerlijk zonnetje,
af naar Heeze om aldaar aan te treden tegen de gelijknamige basketbal club.

Heeze is een van de sterkere teams in onze competitie en dus staat ons een zware taak te wachten. En dan helpt het niet als je een deel van je “luchtmacht” mist. Naast Lucas zijn ook Mikkel en Farouk vandaag niet van de partij. De overige strijders zullen hun beste beentjes voor moeten zetten…

Vandaag zijn we wel vanaf het begin bij de les. We nemen (brutaal) de leiding. Heeze slaat terug en bij 4-4 houden beide ploegen elkaar nog mooi in evenwicht. Dan komt bij ons het grote euvel van vandaag naar boven te komen; we beginnen met het missen van onze (makkelijke) kansen. Heeze profiteert en loopt uit naar 8-4. Maar de mannen tonen veerkracht, we vechten ons terug in de wedstrijd en bij 10-10 hebben we de stand weer gelijk getrokken. Na 10 minuten staan we slechts 2 puntjes achter: 12-10.

In het tweede kwart grossieren we in missers. Zo ontzettend jammer. Nu zien we Heeze bij ons wegrennen, terwijl we gewoon gelijke tred hadden kunnen houden. Bij rust is onze achterstand dan ook flink opgelopen: 26-14. Ondanks deze vele missers waren er genoeg lichtpuntjes in ons spel, maar dan moet je jezelf wel belonen met scores.

Nog niets aan de hand, als we onze kansen maar weer gewoon gaan benutten. En opnieuw tonen de mannen veerkracht. Nu vallen de ballen wel weer en lopen we weer een beetje in; 28-20. De rest van het derde kwart is een puntje puntje wedstrijd. We blijven in het spoor van onze tegenstander, maar kijken toch nog tegen een achterstand van tien punten aan: 34-24

In het laatste kwart schommelt de score lekker op en neer. We komen er niet dichterbij door, maar we blijven wel aanhaken EN het vertoonde spel biedt perspectief voor de rest van het seizoen. De scheidsrechters maken er een potje van (en niet in ons voordeel) en de bewuste keuze om daar nu eens echt een punt van te maken kost mij een Technische fout, dat was dan wel weer een goed call 😊. Ondanks dat we nog steeds tien punten achter staan, 38-28, geven de mannen niet op. Ze zetten een eindsprintje in en we komen tot twee keer toe terug tot 6 punten; 41-35 en 43-37. Ook in deze fase missen we weer te veel, waardoor we helaas niet verder dichterbij kunnen komen. Zonde. Na een onnodige fout met nog 3 seconden te spelen wordt de einstand uiteindelijk 44-37.

Op zich een prima wedstrijd van de mannen, wel moeten we nog meer de rust bewaren. Dat we (te) veel (makkelijke) kansen missen is jammer, maar dat heb je soms. Al met al kunnen we tevreden zijn. Verre van compleet doen we toch gewoon mee in de wedstrijd. Eens kijken of we thuis, met een betere bezetting en afwerking en fatsoenlijke scheidsrechters een ander resultaat kunnen neerzetten.

De komende weken hebben we geen wedstrijd. Pas in het eerste weekend van december mogen we weer het veld op. Op zondag 4 december krijgen we bezoek van OBC Oss 2. Het wordt wel weer eens tijd voor een overwinning en dat moeten we tegen OBC toch wel kunnen bewerkstelligen…

5 november 2022

Vervoersperikelen

Rijen, 5 november ’22. Voor de tweede ontmoeting met BBF Migliore reizen we vandaag af richting het schilderachtige Rijen. De vorige ontmoeting, in eigen huis, werd nipt verloren.

We treden aan met een ietwat uitgedunde selectie, Lucas (die we voorlopig even moeten missen) en Bram zijn helaas niet van de partij. In vergelijking met de vorige wedstrijd kunnen we nu echter wel beschikken over onze nieuwste aanwinsten. Of we daarmee ook de overwinning kunnen pakken?
We gaan het zien…

De periode voorafgaande aan deze wedstrijd slokte een hoop tijd op om het vervoer geregeld te krijgen. Auto’s genoeg voor de heenreis, maar al die auto’s zouden na de wedstrijd niet terug rijden naar Maastricht. En je kunt die mannen toch niet achterlaten in Rijen, toch? Uiteindelijk werd er toch nog een tweede ouder gevonden die zowel de heen als de terugreis kon verzorgen, zodat alle spelers ook weer netjes in Maastricht afgeleverd konden worden…

Tien spelers, zes auto’s, één coach en 9 supporters reisden er af richting Rijen. Voor de terugreis bleven daar zes spelers, één coach en twee ouders van over…

We beginnen ook deze wedstrijd moeizaam. Daar waar Migliore “gewoon” scoort, komen wij niet verder dan 1 rake vrije worp. Daardoor kijken we al snel tegen een 6-1 achterstand aan. Dan komen we ook scorend meer aan bod en lopen we zelfs in; 9-7. Dan is de koek in dit kwart waar we moeizaam spelen op en zien we Migliore weer uitlopen. Het eerste kwart sluiten we af met 13-7.

Voor beide teams is het tweede kwart er een om snel te vergeten. Migliore scoort nog 2 maal, 17-7, daarna is het vooral een foutenfestival. Beide teams komen alleen op het sheet met persoonlijke fouten, wij voegen daar ook nog wat gemiste vrije worpen aan toe. In het laatste stuk benutten we nog één vrije worp; 17-8, om vervolgens toe te moeten staan dat Migliore opnieuw 2 maal scoort. Zo gaan we rusten met een 21-8 tussenstand.

Het aantal punten tegen is nog te overzien, maar zelf maar 8 punten maken, daar winnen we geen wedstrijden mee.

De jongens komen echter als herboren uit de kleedkamer. Beide teams scoren er lekker op los en de marge schommelt lekker mee. Bij 29-16 zijn we nog niet dichterbij gekomen, maar we scoren in ieder geval weer EN we houden gelijke tred met onze tegenstander. En dan gaan we puntje voor puntje van onze achterstand afsnoepen. Na het derde kwart is het verschil nog maar 8 punten; 33-25. Daarmee wordt het nog een hele klus om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar de 17 punten die we maken bieden perspectief.

Aan het begin van het laatste kwart zien we onze tegenstander bij ons wegrennen; 39-25. Wij gaan nu ook weer meedoen, maar de 8 punten die we nog maken zijn niet voldoende om de overwinning naar ons toe te trekken. Eindstand: 45-33

Jammer dat we zo slecht starten, daardoor lopen we de hele wedstrijd achter de feiten aan. Om dit soort wedstrijden te kunnen winnen moeten we toch meer laten zien dan dat we in de eerste helft hebben gedaan. En dat kunnen we ook! Dat hebben we in de tweede helft laten zien.

Volgende week gaan we op bezoek bij Heeze, opnieuw een sterke tegenstander.
Dan zullen we vanaf de tip-off bij de les moeten zijn!

8 oktober 2022

Makkelijk middagje in Oss

Oss, 8 oktober ’22. Voor onze derde wedstrijd mogen we afreizen naar Oss. Daar wacht ons OBC-2 dat het tot nu toe heel zwaar heeft in de competitie. Vooraf reken je dan toch (stiekem) op een overwinning. Al ligt onderschatting dan al snel op de loer, alsook een te sterke dadendrang van de mannen om er eens flink tegenaan te gaan en dat resulteert niet altijd in het beste resultaat. Dus ook nu van te voren de aandacht op gewoon zelf lekker gaan ballen en niet te veel met de tegenstander bezig te zijn.

Mooi om vooraf nog te melden is dat onze beide nieuwe aanwinsten, Joshua en Farouk, vandaag voor het eerst mee mogen spelen en daarmee hun eerste Kimbriaanse minuten gaan maken. Helaas moest Davin de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Met 11 man sterk konden we dus aantreden.

We beginnen moeizaam aan deze wedstrijd. Gebrek aan concentratie lag op de loer en kwam helaas bovendrijven. Wel komen we op voorsprong; 0-2. OBC laat zich ook gelden en trekt de stand gelijk. Wij blijven veel kansen om zeep helpen; 2-6. Na de eerste wissels begint het beter te lopen en wordt het eenrichtingsverkeer. Onze nieuwe aanwinsten tonen hun kunsten en zien deze beloond met hun eerste punten in het Kimbria tenue. We eindigen het eerste kwart met een 2-22 voorsprong.

Het mag duidelijk zijn, OBC is helaas te zwak om er een echte wedstrijd van te maken. Dit biedt wel de kans om iedereen zo veel mogelijk te laten spelen. Ondanks dat we weer veel kansen laten liggen scoren de mannen er toch lustig op los. OBC weet dit kwart niet te scoren, wij evenaren onze score van het eerste kwart, zodat we met een 2-44 stand gaan rusten.

Het wordt eentonig, ook het derde kwart toont hetzelfde beeld. De tablet heeft na de wedstrijd alles door elkaar gegooid, dus de exacte stand is niet bekend, maar na het derde kwart zal het iets van 2-62 zijn geweest.

In het laatste kwart vergeten we te vaak als team te ballen en willen we te graag zelf scoren. Doordat de focus weg lijkt laten we ook in de verdediging steken vallen en maken te veel onnodige fouten. OBC kan daardoor nog één maal scoren vanuit het veld en mag aanleggen voor 2 vrije worpen omdat wij te veel teamfouten hebben. En die beide vrije worpen worden vlekkeloos benut!  Bij ons blijft het spel alle kanten opschieten, van moeilijke periodes met veel missers, tot eenvoudige en goed afgewerkte doelpoging. We winnen deze pot met 6-81.

Een prima pot van de mannen, ondanks de kritische noten hierboven. Tegen een mindere tegenstander is het soms juist heel moeilijk spelen. Ik weet 100% zeker dat we veel beter kunnen dan dat we hebben laten zien. En dat is de les voor de jongens uit deze wedstrijd. Altijd gefocust zijn en gewoon blijven ballen als team. Maar nogmaals, echt wel een tevreden coach alhier!

En als je dan helemaal uit Oss terug moet komen en je wil toch even de overwinning vieren, dan stop je onderweg natuurlijk voor een gezonde maaltijd. “Overwinning vieren BC Kimbria Mannen Onder 14-1 style” noemen we dat… 😊En dan laten de mannen zien dat we steeds meer een team aan het worden zijn EN dat al onze nieuwe spelers direct in de groep worden opgenomen. TOP!

Niet de leukste wedstrijd om te spelen, iets meer tegenstand is veel leuker, maar GEZELLIG hebben we absoluut wel gehad. En die gezelligheid is nog lang niet op. Volgende week geen wedstrijd, dus staat er wat anders op de planning… En dat zal een spetterend succes worden, daar ben ik van overtuigd.

2 oktober 2022

Was dat even spannend…

Maastricht, 2 oktober ’22.

Op het programma vandaag de tweede wedstrijd van het seizoen. Op bezoek komt BBF Migliore dat met gigantische cijfers haar eerste wedstrijd wist te winnen. Wat dat waard is? In ieder geval het beeld dat deze tegenstander wel kan ballen en dat we waarschijnlijk geen makkelijke middag tegemoet gaan. Gelukkig kunnen we vandaag wel compleet in het strijdperk treden.

Vooraf bleken de jongens toch wel onder de indruk van de uitslag zoals hierboven gemeld. Tijdens de pre-game peptalk dan ook duidelijk de nadruk gelegd op het feit dat we in ons zelf moesten geloven en met veel inzet en plezier aan de wedstrijd moesten beginnen. Zou het geholpen hebben?

Maar eerst, de teamfoto! Want zonder is het seizoen toch niet compleet. Onze nieuwe aanwinst Joshua was ook aanwezig en daarmee staan we compleet, inclusief assistent Job, strak op de foto.
Na enkele serieuze foto’s werd er gevraagd om een gekke foto. Of dat geslaagd is? Oordeel zelf zou ik zeggen…

Wij openen het bal en komen toch maar mooi op een 2-0 voorsprong. Dat is vast “in tha pocket”. Migliore neemt het stokje over en stoomt door naar een 2-4 voorsprong. Nu is het een kwestie van aanhaken en dat doen we dan ook. Via 5-4 wordt het zelfs 7-4 halverwege de eerste periode. En ondertussen is het duidelijk, het is een echte wedstrijd en ondanks een sterke tegenstander doen we gewoon mee voor de overwinning… De tegenstander haakt ook weer aan en met een 10-8 tussenstand sluiten we het eerste kwart af.

In het tweede kwart blijft het een puntje puntje wedstrijd. Halverwege houden de teams elkaar mooi in evenwicht en staat het 16-16. Het laatste deel van dit kwart zetten we een klein tussensprintje in en lopen we een beetje uit. Met 20-17 gaan we de rust in. Puik werk mannen!

Het veelal gevreesde derde kwart starten we prima. De lijn van de laatste minuten van voor rust wordt voortgezet en gestaag lopen we, met kleine stapjes, dat dan weer wel, verder uit; 25-19. Migliore haakt aan en smokkelt weer wat puntjes van onze voorsprong af; 25-23. Maar opnieuw krijgen we de geest. Met een mooie voorsprong van 6 punten sluiten we dit kwart af: 31-25.

Het laatste kwart beloofd dus spannend te worden. Migliore gaat harder spelen en maakt heel veel fouten, daarvan worden er uiteindelijk 10(!) gefloten. Wij laten ons meeslepen en beginnen ook meer fouten te maken, hadden we in totaal tot dan toen pas 5 fouten, in het laatste kwart alleen waren het er maarliefst 6. Helaas voor ons hebben de fouten die Migliore maakt meer effect dan die van ons. We kunnen het goede spel van eerder deze wedstrijd niet meer laten zien, lijden te veel balverlies en missen onze doelpogingen. Pas laat in het kwart kunnen wij weer iets terugdoen tegen de fouten- en dadendrang van onze tegenstander; 33-35. Even later wordt de eindstand van deze wedstrijd al bereikt: 33-37. De laatste minuten kunnen er alleen fouten en gemiste vrije worpen worden genoteerd.

Jammer, jammer, jammer. Je zou zo graag de punten in Maastricht houden na zo’n spannende wedstrijd. Maar alle eerlijkheid gebied te zeggen dat Migliore als team echt wel een stukkie verder is dan wij. En daarmee is deze prestatie alleen maar knapper!!!

Ik kan voor de werklust alleen maar complimenten geven, want daarmee zit het echt wel goed bij deze groep. In de uitvoering ging er nog genoeg fout, maar dat mag, want daarvan kunnen en GAAN we alleen maar leren! EN, dat hoort nu ook eenmaal toch een beetje bij zo’n spannende wedstrijd tegen een goede tegenstander. Niets om ons voor te schamen. We hebben ons kranig verweerd en dat kunnen we gebruiken om met een positieve blik naar de rest van het seizoen te kijken!
Laten we hopen dat de jongens nu ook inzien dat we gewoon in ons zelf moeten geloven en niet te veel moeten bezig zijn met de tegenstander. Jullie kunnen het mannen!!!

Volgende week mogen we op bezoek in Oss. Daar wacht ons de nummer laatst in de competitie, OBC-2. Het vooruitzicht op een overwinning dus, maar laten we vooral zelf met veel plezier en werklust het veld op stappen. Met een beetje geluk mag Joshua dan ook zijn eerste minuten gaan maken als Kimbriaan.

18 september 2022

Teamspirit en snelheidsduivels, de sleutel tot succes

Maastricht, 18 september ’22.

Vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen 2022-2023…
Voor de meesten de eerste wedstrijd op de hoge baskets, voor sommigen zelfs het
debuut in de competitie. En dan komen we ook nog eens uit in de B klasse. Spannend….

Zonder Mikkel konden we met 9 man aan de wedstrijd beginnen. Bij het zien van de lengte van een aantal spelers van Bumpers werd er even geslikt. Goed opstellen bij de sprongbal zorgde echter wel voor het eerste balbezit, dat na enige verwarring over de speelrichting, werd omgezet in de eerste punten van dit gloednieuwe seizoen. Na 2 minuten spelen houden beide ploegen elkaar nog mooi in evenwicht: 4-4. Bumpers neemt dan het initiatief en de voorsprong; 6-10.

En dan is het even schrikken; Jan raakt geblesseerd en heeft veel pijn aan zijn enkel. Bumpers profiteert van de situatie en loopt verder uit: 6-13. Even later moet ook Thomas met een blessure naar de kant, hij heeft na een val pijn aan zijn pols. Dit keer laten de jongens Bumpers echter niet verder weglopen. Sterker nog, de opmars is ingezet. Met 10-13 wordt het eerste kwart afgesloten.

De jongens waren zoals gezegd begonnen aan een opmars. En hoe… Het wordt 14-14, maar daarna drukken de mannen het gaspedaal volledig in. Als alle stofwolken zijn opgetrokken en het rustsignaal heeft geklonken levert een blik op het scorebord een tevreden gevoel op. Ruststand: 33-16!

In het derde kwart bouwen de mannen vakkundig verder aan voorsprong. Via een 41-21 tussenstand na vijf minuten spelen sluiten we het kwart af met een mooie voorsprong van 23 punten: 50-27.

Het eerste deel van het laatste kwart toont een vergelijkbaar beeld. We lopen opnieuw verder uit en halverwege staat het al weer 60-31. De laatste vijf minuten doen de wedstrijd geen eer aan. Het spel wordt rommeliger, de scheidsrechters die tot dan toe een uitstekende wedstrijd floten laten het een beetje lopen, waardoor het nog rommeliger wordt. Mede als gevolg daarvan: klein smetje op deze verder leuke en sportieve wedstrijd was de onsportieve fout van Bumpers in de laatste seconde, daar was het de wedstrijd helemaal niet naar. Het lukt niet om de laatste vrije worpen om te zetten in punten, waarmee de wedstrijd eindigt met 67-39 eindstand.

Leuke wedstrijd, met een mooi resultaat. De jongens lieten zien dat we al goed op weg zijn een team te worden. Veel passes die je als coach graag ziet, een hoop energie en inzet en natuurlijk de snelheid van onze snelheidsduivels, gecombineerd met een hoop plezier (!), kortom alle ingrediënten voor een goed gevoel over de rest van het seizoen. Zeker nu we met assistent Job (u18) ook nog extra hulp hebben om nog beter te kunnen gaan trainen…

En mannen, al die zenuwen kunnen jullie vanaf nu gewoon lekker thuis laten,
jullie weten dat jullie het kunnen!

Voor de mensen die graag de puntenverdeling zouden willen weten, helaas daar doen we niet aan. De punten alleen vertellen maar een heel klein deel van het verhaal. Alle belangrijke rebounds, steals en assists, of gewoon goede acties zouden we dan over het hoofd zien.

Volgende week mogen we nog even nagenieten van onze overwinning. De blessures van Jan en Thomas blijken achteraf mee te vallen, dus met een beetje geluk zijn zij op tijd fit voor onze volgende wedstrijd.